TM. Koponen Ky on vuonna 2004 perustettu perheyritys.

Yritys toimii kahdella toimialueella: maansiirtopalvelut ja henkilötilausliikenne

TM. Koponen Ky:n toimialueena ovat Hankasalmi ja sen lähiympäristössä. 

 

Halumme on palvella asiakasta.
Henkilökuntamme on reipasta ja motivoitunutta suorittamaan työn asiakkaiden tarpeita kuunnellen.

 

Palveluksessanne!
-Tenho Koponen

Yrittäjä

Tenho Koponen

TM. Koponen Ky:n Tenho Koponen palkittiin vuonna 2008 vuoden yrittäjäksi. Alla Hankasalmen Sanomien juttu 12.2.2009.

 

 

Vuoden yrittäjä 2008

Kasvu nosti Koposen Vuoden yrittäjäksi

Yritystoiminnan nopea kasvattaminen ja sen työllistävä vaikutus olivat valintakriteerejä, kun Hankasalmen Vuoden yrittäjäksi nimettiin säkinmäkeläinen Tenho Koponen. Hän on jatkanut koneurakointia isänsä jalan jäljillä vuodesta 2004 lähtien ja vuonna 1993 hän ryhtyi taksiyrittäjäksi. Tällä hetkellä hän työllistää vakituisesti kuusi hankasalmelaista.

 

Hyvältähän se tuntuu, kun saa tunnustusta tekemästään työstä varsinkin näin suhteellisen nuorena yrittäjänä ja yrittäjyyden alkutaipaleella. Arvostan Vuoden yrittäjä -palkinnon korkealle. Joka vuosi olen seurannut, kuka palkinnon saa ja millä perusteilla. Tavoitteenani on ollut saada se jossain vaiheessa yrittäjyyttäni, Koponen toteaa saamastaan huomiosta.

Viime vuosi oli Koposen yritystoiminnassa huimaa kasvua, sillä koneurakoinnin liikevaihto yli kaksinkertaistui, kun Destian kelirikkokorjaukset sattuivat lähelle Koposen kalliomurskealueita. Mursketta lähti maailmalle 150 000 tonnia, mikä vastaa 4000:ää rekka-autollista.

 

Jos kaikki tarjoukset menevät läpi, ensi kesänä päästään aika lähelle samaa tulosta. Vakituisten työntekijöiden määrää ei ole kuitenkaan tarkoitus kasvattaa, vaan tämä vahvuus riittää markkina-alueellani, 50 kilometrin säteellä Säkinmäestä, Koponen arvioi.

Henkilökunta antaa yritykselle kasvot

Yrittäjäksi lähteminen ei ole ollut Koposelle selkeä valinta pienestä pitäen. Hän on nähnyt myös palkkatyön arjen työskennellessään lämmittäjänä Metsä-Botnian energiayksikössä.

 

Yrittäjänä tulee vastaan hetkiä, jolloin olisi mukavampi olla palkkatyössä. Yrittäjänä kannan huolta myös työntekijöiden leivästä. Työt ovat kausiluonteisia ja painottuvat koneurakoinnissa kesään. Henkilöliikenne ja maanrakennuskoneet tukevat onneksi toisiaan. Työntekijäni pystyvät monipuolisesti tekemään molempia töitä eli tuuraavat toistensa lomia. Koneiden huolto työllistää myös talvella, Koponen sanoo.

Toiminnan kasvattaminen tuo mukanaan isommat riskit. Viime vuonna Koponen investoi uuteen kalustoon yli 200 000 euroa. Vuoden 2004 jälkeen hän on pikkuhiljaa uusinut kaikki työkoneet. Laskusuhdanteeseen Koponen on kuitenkin osannut varautua henkisesti jo useamman vuoden.

 

En pelkää lamaa, sillä se on tuonut mukanaan myös myönteisiä asioita. Polttoaineen hinnat ovat tippuneet järkevälle tasolle ja korkomarginaalit ovat tulleet alas. Murske- ja soratilauksissa ei näy suuria muutoksia, sillä valtio on elvyttämässä tienkorjausmäärärahoja. Koulupuolella lapset on joka tapauksessa kuljetettava kouluun, Koponen pohtii.
Pankkimaailma on kuitenkin tullut varovaisemmaksi ja lainojen vakuuksia vaaditaan moninkertaisesti enemmän terveiltäkin yrityksiltä. Se sylettää, hän lisää. Motivoituneen ja sitoutuneen henkilökunnan hän näkee erittäin tärkeänä yritystoiminnan menestykselle.
Työntekijäni ovat yrityksen kasvot maailmalle, sillä yritys mielletään työntekijöidensä kautta. Oikea hinta, luotettavuus ja työn laatu ovat tekijöitä, joihin toiminta kulminoituu.

Hankasalmen Sanomat 12.2.2009 / Virpi Korhonen